Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2020

Викрито групу осіб, які збували наркотики: трьом особам повідомлено про підозру (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом прокуратури повідомлено про підозру жінці та двом чоловікам за фактом збування наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів у складі злочинної групи (ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 321 КК України).

Як повідомив начальник відділу прокуратури Нвер Антонян, встановлено, що у 2017 році харків’янка розробила схему збуту наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів без спеціального дозволу. Також жінка, яка раніше вже відбувала покарання за наркозлочин у Російській Федерації, залучила свого чоловіка та близького знайомого до розповсюдження «закладок».

Група осіб збувала метадон і димедрол, маскуючи «закладки» під стіки з-під кави. Зв’язок з особами, бажаючими придбати вказані речовини, відбувався у телефонному режимі.

10 лютого 2020 року вказаних трьох осіб, 49-річну жінку, 50-річного та 32-річного чоловіків, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 321 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут наркотичних засобів, сильнодіючих лікарських засобів, за попередньою змовою групою осіб).

У ході обшуків вилучено грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, заздалегідь підготовлені та вже розкладені «закладки», стіки з-під кави, аналогічні тим, в яких збувався фігурантами наркотичний засіб – метадон, банківські картки, мобільні телефони, стартові пакети різних мобільних операторів, електронні носії інформації, ваги, колби, шприці, пакети та ампули з лікарськими засобами.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Крім того, встановлюється причетність інших осіб до вказаного кримінального провадження. Слідчо-розшукові заходи тривають.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП, оперативний супровід — працівниками УПН ГУНП в області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1782