Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

Ще двом псевдоріелторкам, які нахабно грабували людей, обрано запобіжні заходи (ФОТО)

Одній з підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави 630 тис. грн, а іншій — цілодобовий домашній арешт.

Як раніше повідомлялось, 28-річна громадянка, діючи за попередньою змовою з двома своїми знайомими жінками та іншими невстановленими особами, здійснювала незаконну діяльність. Під виглядом надання послуг агентства нерухомості, не маючи до нього юридичного відношення, вказані особи винайняли два офісні приміщення у м. Харків. Зловмисниці розмістили завідомо неправдиві об’яви на сайті оголошень про надання в оренду квартир в різних районах м. Харкова, розташованих біля станцій метрополітену.

Троє вказаних жінок та інші невстановлені на даний час особи відповідали на дзвінки потенційних орендаторів від імені власників квартир та менеджерів агентства нерухомості, повідомляючи клієнтам про необхідність сплати за перший і останній місяць орендованого періоду та запрошуючи їх до офісу. Коли клієнт приходив в «агентство нерухомості» та діставав гроші, щоб внести оплату, зловмисниці виривали їх з рук жертви та покидали приміщення офісу, після чого особисто та за участі невстановлених осіб, які виступали в якості охоронців, подавлювали опір потерпілих насильством та погрозами.

Усього задокументовано 10 фактів злочинної діяльності, за якими вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно).

Наразі трьом підозрюваним жінкам обрано запобіжні заходи: двом із них — тримання під вартою з правом внесення застави 630 тис. грн, а іншій — цілодобовий домашній арешт.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Крім того, органом досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на встановлення причетності зазначених осіб до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень на території м. Харкова та  встановлення інших потерпілих, яким завдано майнової шкоди від вищевказаної  злочинної діяльності.
 
Досудове розслідування здійснює СВ Київського відділу поліції.
 
 
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2482