Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

За самовільне зайняття земельної ділянки депутат районної ради Харківської області відповідатиме перед Законом

Ізюмською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно депутата Шевченківської районної ради Харківської області VII скликання, яка у 2017 році самовільно зайняла земельну ділянку загальною площею понад 166 га ( ч.1 ст.197-1 КК України ).

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Олександра Михаліка, встановлено, що земельна ділянка загальною площею понад 166 га, яка розташована на території однієї із сільської ради Шевченківського району за межами населених пунктів, самовільно використовувалась головою одного із сільськогосподарських підприємств району. Керівником селянського господарства, яке самовільно використовувало вказану земельну ділянку, виявилась депутат Шевченківської районної ради Харківської області VII скликання. Земельна ділянка використовувалась з метою одержання прибутку шляхом здійснення обробітку землі, посіву та збору врожаю зернових культур.
 
Незаконними діями голови селянського господарства спричинено значну шкоду інтересам держави на суму понад 240 тис. грн.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за цим фактом завершено та обвинувальний акт направлено до суду.
         
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2592