Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

Прокуратура відкрила провадження через умисне невиконання рішення суду державним виконавцем

Прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактом умисного невиконання рішення суду, що набрало законної сили, стосовно державного виконавця (ч. 2 ст. 382 КК України).

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник, у 2018 році рішенням господарського суду Харківської області задоволено позов керівника Харківської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Українського державного фонду підтримки фермерських господарств про повернення з фермерського господарства виділених бюджетних коштів на поворотній основі.
 
У ході примусового виконання рішення суду старшим державним виконавцем територіального відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Харківській області двічі складено акти про відсутність майна у боржника, незважаючи на наявність такого майна та ведення ним сільськогосподарської діяльності. На підставі вказаних актів винесена постанова про повернення судового наказу по справі стягувачу без виконання.
 
На даний час триває досудове розслідування.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2908