Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2020

«Замінував» супермаркет шматком м’яса: псевдомінеру повідомлено про підозру

Харківська місцева прокуратура № 3 повідомила про підозру 32-річному раніше судимому чоловіку за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч. 1 ст. 259 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, наприкінці лютого цього року чоловік зайшов до приміщення одного з супермаркетів міста  та поклав до одного з ящиків камери схову полімерний пакет, в якому знаходився шматок м’яса з кістками. Він зачинив дверцята на ключ та, забравши його з собою, покинув приміщення вказаного супермаркету.
 
Цього ж дня зловмисник, знаходячись на одній із зупинок громадського транспорту поблизу супермаркету, зателефонував зі свого телефона у поліцію та повідомив оператору «102», що він «замінував» супермаркет: у камері схову у магазині поклав вибухівку та зараз її підірве. Розмову про вибухівку почув небайдужий громадянин, який знаходився на вказаній зупинці, та повідомив про почуте поліцію. На зупинці «мінера» й затримали поліцейські.
 
Правоохоронці, які прибули на місце події у супермаркет, вибухонебезпечних предметів або речовин не виявили, а виявили лише шматок м’яса з кістками, який знаходився у ящику камери схову.
 
Наразі псевдомінеру обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
Згідно ч. 1 ст. 259 ККУ підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.
 

 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області
 
 

кількість переглядів: 2923