Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2020

Двом чоловікам, які вирубали ліс на понад 307 тис. грн, повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом Дергачівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам, які незаконно вирубували ліс (ч. 4 ст. 246 КК України).

Керівник Дергачівської місцевої прокуратури Станіслав Пієв розповів, що в лютому 2020 року спільно з працівниками Валківського ВП ГУНП у Харківській області викрито двох чоловіків, які незаконно вирубували ліс на території Валківського лісництва ДП «Жовтневе лісове господарство».

28-річний мешканець Харківської області та 45-річний мешканець Чернігівської області за допомогою бензопил зрубали 13 дубів. Сума збитків, завданих державі, складає 307 тис. грн.

Вказаним двом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу, що спричинила тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2556