Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2020

Директора ТОВ підозрюють у розкраданні понад 7 млн гривень

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру директору одного з харківських ТОВ за фактом розкрадання 7,4 млн гривень державних коштів, призначених на послуги з оренди автокранів, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

За інформацією прокурора області Олександра Фільчакова, встановлено, що вказаний директор товариства з обмеженою відповідальністю у період з вересня 2018 року по лютий 2019 року, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівництвом філії бурового управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування», заволоділи коштами державного підприємства.
 
Директор ТОВ організував складання актів здачі-прийняття робіт (надання послуг), в яких було зазначено завищені дані щодо фактично часу наданих послуг автокранової техніки – кількість відпрацьованих годин складала 24 години за добу. Насправді ж послуги автокранової техніки надавались харківським ТОВ не протягом цілої доби, а в конкретні робочі години. Він підписав вказані акти та подав їх на затвердження представникам замовника - «Укрбургазу».
 
Державне підприємство перерахувало на рахунок вказаного ТОВ за послуги з оренди автокранів в обсягах, які фактично не надавались, 7,4 млн грн. Таким чином злочинні дії директора товариства завдали збитків державі на вищезазначену суму.
 
Наразі зазначеному директору інкримінується вчинення злочинів, передбачених чч. 3, 4, 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великому та особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчиненого за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує слідче управління Головного управління Національної поліції в Харківській області. Оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 



 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2708