Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2020

Горе-матір, яка не виконувала свої обов’язки по догляду за дитиною, постане перед судом

Харківською місцевою прокуратурою № 3 направлено до суду обвинувальний акт стосовно жінки, яка злісно не виконувала обов’язки по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Руслана Скуратовича, встановлено, що 40-річна жителька м. Харкова, будучи матір'ю 4-річного хлопчика, який в силу свого віку не здатен самостійно піклуватися про себе та повідомити про вчинення відносно нього протиправних дій, протягом року систематично не виконувала покладені на неї чинним законодавством обов'язки по догляду за дитиною, отримуючи при цьому державну допомогу на утримання малолітньої дитини. Жінка неодноразово залишала свого сина у своїх знайомих. Хлопчик, знаходячись у сторонніх осіб без батьківського нагляду, отримав тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок яких його госпіталізували до лікарської установи, щоб провести операцію.

Дитина потребувала постійного медичного та особливого догляду, проте матір знову віддала сина тій же знайомій. За тиждень хлопчика доставили до лікарні з закритою черепно-мозковою травмою.

На підставі рішення суду жінку позбавлено батьківських прав.

10 лютого поточного року під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 166 КК України, — злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Немишлянського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Наразі обвинувальний акт стосовно жінки направлено до суду. Їй загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2106