Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2020

Працівника Диканівської колонії викрито на збуті наркотиків ув’язненим (ФОТО)

Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, перевезення та збут особливо небезпечного наркотичного засобу у місцях позбавлення волі).

Як розповів начальник відділу прокуратури Володимир Лимар, встановлено, що  один з командирів відділення ДУ «Диканівська виправна колонія № 12» налагодив схему незаконного виготовлення та збуту наркотичної речовини, а саме канабісу, для збуту за грошову винагороду засудженим на території установи.
 
16 березня 2020 року в рамках оперативної та контрольованої закупки наркоділок отримав грошові кошти за наркотичну речовину, яку обіцяв надати наступного разу.
 
20 березня 2020 року правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України. На місці події правоохоронці вилучили наркотичну речовину та гроші.
 
Наразі співробітнику виправної колонії готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст.307 КК України та клопотання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтава, оперативний супровід – УСБУ в Харківські області.
 
Досудове розслідування та невідкладні слідчі дії тривають.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2261