Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2020

Збитки громаді Харкова у більш ніж 1,5 млн гривень при ремонті мосту на проспекті Льва Ландау: двом особам повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України та ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України двом представникам комерційної фірми, які збували недоброякісну продукцію для ремонту мосту.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи одного з суб’єктів господарювання постачали будівельні матеріали безпосередньому підряднику виконання ремонту моста – іншому суб’єкту господарювання. Під час виконання договору щодо поставки опор для здійснення ремонту постачальник здійснив поставку опор неналежної якості: замість оцинкованих труб були поставлені труби без належних характеристик з ознаками того, що вони вже були у використанні.
 
Службові особи постачальника організували виготовлення опор в кількості 72 штук з вже вживаних матеріалів, які не відповідали державним стандартам та проектній документації в частині вимог щодо оцинковки вказаних виробів.
 
Надалі, на підставі видаткових накладних постачальника, які містили  недостовірні відомості щодо відповідності товарів, вказані опори за завищеними цінами були поставлені на адресу виконавця ремонтних робіт під виглядом доброякісної продукції. При цьому постачальник запевнив службових осіб отримувача продукції, що опори є оцинкованими, а для маскування відсутності оцинковки забезпечив фарбування опор.
 
Наразі завершено проведення комплексних експертиз та встановлено, що в результаті злочинних дій постачальник незаконно заволодів грошовими коштами, чим спричинив матеріальну шкоду територіальній громаді міста Харкова на суму більш ніж 1,5 млн гривень.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції в Харківській області. Оперативний супровід здійснює УСР ГУНП в Харківській області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2973