Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2020

Голову сільської ради на Харківщині засудили за адмінкорупцію

Вовчанський районний суд Харківської області підтримав позицію прокуратури Харківської області та визнав винним голову однієї з сільських рад Вовчанського району Харківської області у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Олександра Алєксейчука, голова однієї з сільських рад Вовчанського району не повідомив НАЗК про наявність у нього реального конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів під час підписання та прийняття двадцяти розпоряджень стосовно преміювання працівників вказаної сільської ради, включаючи себе, маючи в даному питанні приватний інтерес (п.1-4 ч.1 ст. 28, Закону України «Про запобігання корупції», ч.1,2 ст.172-7 КУпАП).
 
У зв’язку з порушенням Закону України «Про запобігання корупції» Управлінням стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України  щодо посадовця складено 40 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.1,2 ст. 172-7 КУпАП.
 
Постановою Вовчанського районного суду Харківської області на вказаного голову сільської ради накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 5100 гривень.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 2038