Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

Жага помсти, яка призвела до трагедії: вбивцю засуджено до 10 років позбавлення волі

Вироком Дергачівського районного суду мешканця селища Коломак визнано винним у вчиненні умисного вбивства та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 115 КК України).

Як повідомив керівник Дергачівської місцевої прокуратури Станіслав Пієв, встановлено, що в кінці лютого 2019 року компанія з п’яти чоловіків разом вживала алкогольні напої в одному із закладів. У ході застілля між двома з них виникла сварка, і один наніс іншому громадянину удар у ніс, розбивши йому окуляри. 44-річний чоловік, якого вдарили, вийшов на вулицю, щоб снігом змити кров з обличчя. Повернувшись до приміщення, він дізнався, що його кривдник відійшов у своїх справах на декілька хвилин. Ображений чоловік взяв у руки пусту пляшку з-під випитого алкоголю та, побачивши, що товариш по чарці, який його вдарив, повертається, повалив його на підлогу та наніс не менше трьох ударів в область голови. Травми потерпілого виявились несумісними з життям: він помер на місці.

Під час розгляду справи судом вбивця свою провину не визнавав, стверджував, що лише оборонявся від протиправної поведінки потерпілого. Проте докази, здобуті на стадії досудового розслідування, спростовують цю версію подій.
 
Місцева прокуратура не погоджується із вироком суду та готує апеляційну скаргу щодо його оскарження, наполягаючи на більш суворому покаранні за вказаний злочин (максимальна санкція — позбавлення волі на 15 років).


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1982