Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

Директора державного науково-дослідного інституту підозрюють у розтраті близько 480 тис. грн бюджетних коштів

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №3 повідомлено про підозру директору державного науково-дослідного інституту за фактом розтрати грошових коштів з державного бюджету України шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великому розмірі  (ч. 4 ст. 191 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, встановлено, що упродовж 2018 року директор одного з науково-дослідницьких інститутів міста Харкова за договорами державного замовлення у сфері стандартизації укладав з підлеглими йому працівниками окремі договори підрядів, які за виконання тих самих робіт одержували заробітну плату із загального фонду оплати праці.
 
Цими діями директор інституту спричинив майнову шкоду державі на суму близько 480 тис. грн.
 
Досудове розслідування триває.
 
Наразі вирішується питання щодо відсторонення підозрюваного від займаної посади та відносно нього обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від пяти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2676