Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Прийняв неякісні опори при ремонті мосту Льва Ландау: посадовцю Харківської міської ради повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру одному з керівників управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради за фактом службової недбалості, тобто неналежного виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 367 КК України).

За інформацією заступника начальника відділу прокуратури Тетяни Красінської, встановлено, що під час проведення технічного нагляду за ремонтом мосту на просп. Льва Ландау у м. Харкові у посадовця виникла підозра відносно неналежної якості встановлених опор. Проте він не зупинив роботи та не поставив питання про проведення лабораторних та експертних оцінок відносно відповідності застосованих опор. Надалі він підписав офіційні документи – акти приймання виконаних будівельних робіт, що містили відомості про опори, які не відповідали проектній документації в частині вимог щодо оцинковки вказаних виробів та державним стандартам.
 
Дії посадовця призвели до завищення вартості виконаних робіт та спричинили державним інтересам в особі Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради матеріальну шкоду у сумі близько 6,5 млн грн.
 
Нагадаємо, раніше двом представниккам комерційної фірми, котрі поставили труби для опор моста за завищеними цінами, які були не цинковими і не новими, а для приховання належної якості їх пофарбували, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України та ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції в Харківській області.Оперативний супровід здійснює Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ НП України.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3129