Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Заволоділи земельною ділянкою Міністерства оборони України: посадовцю райдержадміністрації, підприємцю та екскерівнику відділення поліції повідомлено про підозру (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру заступнику голови однієї з районних державних адміністрацій Харківської області  та підприємцю за фактом самовільного зайняття земельної ділянки групою осіб  в зонах особливого режиму використання земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України),та колишньому керівнику Печенізького відділення поліції Чугуївського ВП ГУ НП  в Харківській області ще й за фактом  перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 197-1, ч. 3 ст. 365  КК України КК України).

Як повідомив заступник прокурора області Сергій Шевцов, встановлено, що заступник голови районної державної адміністрації спільно з підприємцем та за сприянням екскерівника Печенізького відділення поліції, який забезпечував приховування злочину, незаконно захопили земельну ділянку загальною площею понад 31 га, яка відноситься до земель Міністерства оборони України. Зловмисники здійснювали на ній незаконний посів та вирощування сільськогосподарських рослин. Такими протиправними діями вони завдали збитків державі на суму понад 1,3 млн грн.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтава, оперативний супровід – Харківське управління ДВБ Національної поліції України.
 
Досудове розслідування та слідчі дії тривають.
 
Посадовцю районної державної адміністації та підприємцю загрожує  обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років. Експравоохоронцю загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2783