Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2020

Прокуратура закликає батьків приділяти увагу дітям під час карантину

В умовах карантинних заходів підлітки частіше проводять свій вільний час за комп’ютером, а батьки не завжди турбуються про безпеку своїх дітей в мережі інтернет або не контролюють, на яких сайтах та в які ігри діти грають.

Як повідомив в.о. начальника відділу ювенальної юстиції прокуратури Харківської області Іван Семинякін, останнім часом в Україні набувають масового поширення спроби та випадки дитячого самогубства, які спровоковані через соціальні мережі. Так, на території Харківської області у 2019 році сталось 12 самогубств, одне з яких 10-річною дитиною та 24 спроби самогубства неповнолітніх. У поточному році вже 1 самогубство та 10 спроб самогубства.
 
Результати психологічних досліджень свідчать про те, що маніпулювання свідомістю дитини через соціальні мережі здійснюється шляхом психологічного впливу з використанням нейролінгвістичного програмування.
 
БУДЬТЕ СВІДОМИМИ БАТЬКАМИ! Зробіть усе можливе, аби ваші діти не стали об’єктами злочинних ігор!
 
Карантин – насправді чудова можливість, щоб з дочкою навчитися готувати, вишивати, пройти якісь онлайн-курси, вивчити іноземну мову, а з сином розібрати або зібрати складний конструктор, скласти космічний корабель чи дочитати книгу.
 
Шукайте позитив! Використовуйте можливість побути з родиною, краще взнати одне одного, створити щось разом і в задоволення! Ваші діти Вам будуть вдячні не лише за збережене здоров'я, а й за спільно проведений час!
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2117