Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглася довічного позбавлення волі вбивці, з чим у подальшому погодився Верховний Суд

Верховний Суд погодився з позицією прокуратури Харківської області та рішенням Харківського апеляційного суду щодо призначення мешканцю м. Вовчанськ покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення розбою та умисного вбивства (ч. 3 ст. 187,  п.п. 6, 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

Начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова повідомила, що в період з лютого 2009 р. по вересень 2010 р. колишній співробітник міліції проникав на територію домоволодінь, розташованих у м. Вовчанськ та Вовчанському районі. Чоловік здійснив три умисних вбивства жінок похилого віку та заволодів майном на загальну суму понад 18,5 тис. грн.

Вироком Чугуївського міського суду Харківської області від 10.12.2014 р.  вказаного чоловіка визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 187,  п.п. 6, 13 ч. 2 ст. 115 КК України (розбій, поєднаний з насильством, вчинений особою, яка раніше вчиняла розбій, поєднаний з проникненням до житла; умисне вбивство, вчинене з корисливого мотиву та особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство) та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна. 

Прокурор оскаржив цей вирок у Харківському апеляційному суді на підставі невідповідності призначеного ступеню тяжкості злочинів з вимогою призначити покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного засудженому майна.

Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Харківського апеляційного суду від 03.06.2019 апеляційну скаргу прокурора  задоволено. Обвинуваченому призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є власністю засудженого. Засуджений оскаржив даний вирок у Верховному суді, не погоджуючись з мірою призначеного покарання.

Верховний Суд, у повному обсязі дослідивши матеріали кримінальної справи, а також доводи поданої засудженим касаційної скарги, залишив вирок Харківського апеляційного суду без змін.  


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2483