Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

Прокуратура попередила незаконне банкрутство державного підприємства

Постановою Східного апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу заступника прокурора області на постанову господарського суду Луганської області про визнання банкрутом одного з господарських товариств, що знаходиться на території Луганської області.

Як повідомив начальник управління прокуратури області Олександр Бондаренко, видами діяльності господарського товариства є виробництво електророзподільної та контрольної апаратури, електричного устаткування для двигунів і транспортних засобів. З обставин справи вбачається, що ухвалою господарського суду Луганської області порушено провадження у справі про банкрутство господарського товариства. Засновником товариства є Регіональне відділення Фонду державного майна України в Луганській області з часткою внеску у статутному фонді в розмірі 4,76 млн грн, що складає 94,6% від загального обсягу статутного фонду товариства. Справа перебувала в стані судової процедури санації (відновлення платоспроможності) боржника.
       
Незаконність рішення суду першої інстанції полягала у порушенні судом законодавчої заборони застосування судової процедури ліквідації щодо державних підприємств, у тому числі акціонерних товариств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків, викладеної       в п. 2 Розділу III Прикінцевих та перехідних положень Закону України         «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» від 02.10.2019 №145-ІХ.
   
Завдяки своєчасному втручанню органів прокуратури Східним апеляційним господарським судом скасовано постанову господарського суду Луганської області та справу передано для продовження розгляду зі стадії процедури санації.
        
Наразі постанова суду набрала законної сили.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2193