Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2020

Суд взяв під варту посадовця Регіонального офісу водних ресурсів, який погорів на 135 тис. грн хабара

За клопотанням Дергачівської місцевої прокуратури Дергачівський районний суд Харківської області обрав посадовцю керівного складу Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Як альтернативу суд визначив можливість внесення застави – 840 тис. грн.

Окрім того, вирішується питання щодо відсторонення вказаної особи від займаної посади.
 
Нагадаємо, 3 квітня 2020 року зазначеного посадовця затримали на отриманні неправомірної вигоди у сумі 135 тис. грн. Затриманому фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди у  великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище).
 
Як розповідав керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, до правоохоронних органів звернувся громадянин з інформацією  про те, що посадові особи Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області вимагають грошові кошти за підписання договорів щодо розпорядження (оренда та користування) майном вказаної державної установи.
 
Правоохоронцями було задокументовано факт одержання неправомірної вигоди вказаним посадовцем.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Вказане кримінальне провадження розслідує Дергачівський відділ поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3060