Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

Суд взяв під варту одного з учасників бійки з керівниками управління карного розшуку Харківської області

За клопотанням прокуратури Харківської області Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави 31-річному харків’янину, підозрюваному у хуліганстві, вчиненому групою осіб та умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ввечері, 6 квітня, в районі вулиці Піскуновської м. Харкова стався конфлікт на дорозі за участі працівників поліції оперативного підрозділу ГУНП в Харківській області та інших осіб. В результаті конфлікту керівник управління карного розшуку отримав тяжкі тілесні ушкодження, а його заступник тілесні ушкодження. Згодом одного з учасників конфлікту було встановлено: ним виявився 31-річний чоловік, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження очільнику карного розшуку поліції області та тілесні ушкодження його заступнику.
 
13 квітня вказаному чоловіку повідомлено про підозру за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб та умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ч. 2 ст. 296, ч. 1 ст. 121 КК України).
 
Наразі встановлюються інші особи, причетні до цього злочину.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує слідче управління ГУНП в Харківській області.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2566