Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2020

Чоловіку, який заволодів майном підприємства на суму майже 700 тис. грн, повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №2 повідомлено про підозру чоловіку, який заволодів чужим майном на суму майже 700 тис. грн, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, менеджер зі збуту одного з приватних підприємств у період із січня по вересень 2018 року, зловживаючи своїм службовим становищем, надавав розпорядження завідуючому складу готової продукції, які не відповідали дійсності, щодо формування замовлень текстильних виробів для буцімто реальних покупців. У подальшому, після відпуску зі складу товару, через довірених осіб отримував текстильну продукцію, якою розпорядився на власний розсуд.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Питання про обрання запобіжного заходу вирішується.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2399