Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Псевдопродавець захисних масок та антисептиків, який намагався нажитись на пандемії коронавірусу, постане перед судом (ФОТО)

Харківською місцевою прокуратурою № 5 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Харкова за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко повідомив, що в середині березня поточного року харків’янин розмістив оголошення на інтернет-сайтах про продаж медичних масок та антисептиків, користуючись підвищеним попитом на вказані товари.

Потенційних покупців, які відгукнулись на оголошення, чоловік запевняв, що відправить товар, але лише за умови повного перерахування грошових коштів на відповідні банківські рахунки. Після проведення платежу подальше спілкування припинялося, а жоден товар не пересилався.

У ході досудового розслідування встановлено місце мешкання та повні анкетні дані псевдопродавця. Проведено обшуки, у ході якого вилучено техніку, за допомогою якої здійснювались шахрайські дії, а також банківські карти, на які потерпілі перераховували гроші.

На банківських рахунках виявлено 24 тис. грн, імовірно отриманих від ошуканих покупців.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді  позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. 
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2535