Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо можливого порушення прав дітей під час зйомок кінофільму

За результатами аналізу даних з мережі Інтернет, виявлено факти, які можуть свідчити про порушення прав і свобод дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства під час зйомок кінофільму на території міста Харкова.

За попередньою інформацією, неповнолітнім особам, вірогідно з числа дітей-сиріт, групою осіб у процесі кіновиробництва могли бути заподіяні фізичний біль або моральне страждання. Крім того, із оприлюднених кадрів фільму вбачається, що відео, з якого отримані ці зображення, може мати ознаки твору, що пропагує культ насильства і жорстокості або дискримінації.
 
Ювенальні прокурори прокуратури Харківської області зареєстрували кримінальні провадження за фактами катування, а також виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 300 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції в Харківській області за процесуального керівництва ювенальних прокурорів прокуратури області.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2800