Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

Заволоділа коштами, призначеними на оплату заробітної плати працівникам медичного закладу, – посадовиця постане перед судом

Прокуратура Харківської області скерувала до суду обвинувальний акт відносно посадовиці одного з медичних закладів Нововодолазького району за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (розтрата та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Юрій Ковальов, упродовж січня 2018 року по січень 2019 року службова особа медичного закладу завищувала заробітні плати собі та іншим працівникам закладу, вносячи недостовірні дані у відомості про нарахування заробітної плати. А різницю між заробітною платою «на паперах» та отриманою працівниками клала собі у «кишеню».
 
Таким чином посадовиця заволоділа бюджетними коштами, що були виділені для виплати заробітної плати та преміювання лікарів і медичного персоналу, та здійснила розтрату зазначених коштів. 
 
Цими діями вона спричинили збитки місцевій громаді на суму понад 680 тис. грн.
 
Нагадаємо, у листопаді 2019 року прокуратура Харківської області повідомила про підозру вказаній посадовиці Нововодолазького району за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
У березні 2020 року вказаній посадовиці повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри за фактом розтрати та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) та про нову підозру за фактом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1  ст. 366 КК України).
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2682