Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

На Харківщині судитимуть організовану злочинну групу «чорних лісорубів», які завдали збитків на суму понад 5 млн грн (ФОТО)

Прокуратура Харківської області скерувала до суду обвинувальний акт відносно 5-ти учасників організованої злочинної групи, які здійснювали незаконну вирубку дерев у Зміївському районі.

Нагадаємо, організовану злочинну групу було викрито на гарячому під час масштабної вирубки лісу у листопаді 2019 року.

Як повідомляв прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, п`ять осіб на чолі з одним із підприємців м. Харкова протягом 2019 року здійснювали масову вирубку лісу на території Зміївського району Харківської області. Група мала професійне обладнання (бензопили, спеціально обладнані вантажні автомобілі). Злочинна група здійснювала порубку лише цінних порід дерев дубів та ясенів. У подальшому незаконно вирублений ліс зберігався та реалізовувався на території міста Харкова. Під час обшуку за місцем мешкання у одного з фігурантів виявлено два пістолети та гранату.

У ході слідства встановлено, що протягом 2018-2019 років, діючи у складі організованої групи, «чорні лісоруби» вчиняли незаконну порубку захисних лісонасаджень на території Зміївського району області. Дії зловмисників спричинили збитки державі в особі регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» та Геніївської сільської ради Зміївського району на загальну суму 5,3 млн грн.

Наразі щодо фігурантів справи обвинувальний акт направлено до Зміївського районного суду Харківської області: 37-річного чоловіка – за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, перевезення та збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому організованою групою, повторно), 43-річного чоловіка – за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України  (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, перевезення та збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому організованою групою, повторно), 37-річного чоловіка – за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України  (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, зберігання та збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинених організованою групою, повторно), 35-річного чоловіка – за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях та збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому організованою групою, повторно) та 39-річного чоловіка – за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 263 КК України (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому організованою групою, повторно, придбання та зберіганні вибухових пристроїв і вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
 
 
 
 





Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2187