Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2020

Грабіж і розбій: поліціянт і його друг, які нападали на перехожих, постануть перед судом

За погодженням із прокуратурою Харківської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно поліціянта та ще одного чоловіка за фактом кримінального правопорушення, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, — відкритого викрадення чужого майна, поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, та розбою (ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 КК України). 

Начальник відділу прокуратури Харківської області Володимир Лимар повідомив, що у жовтні 2019 року поліцейський сектору патрульної поліції № 1 патрульної поліції відділу поліції в метрополітені ГУНП в Харківській області, вступивши у змову зі своїм знайомим, на території Московського району м. Харкова здійснили напад на перехожого: нанесли йому декілька ударів в область голови та тулуба, і заволоділи майном, яке він мав при собі.

Крім того, ці ж чоловіки, у листопаді, знову діючи за попередньою змовою, вчинили розбій на території Київського району і напали на перехожого: нанесли йому декілька ударів по голові та тулубу та, погрожуючи ножем, заволоділи його майном. Потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження, які спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Загальна сума матеріальних збитків, завданих потерпілим, складає близько 10,5 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2185