Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

Заволодіння грошовими коштами на суму майже 430 тис. грн: депутату Харківської міської ради повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру депутату Харківської міської ради VII скликання, який є директором комунального підприємства, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, у ході досудового розслідування встановлено, що в минулому році комунальним підприємством, яке очолює підозрюваний, проводились роботи з капітального ремонту асфальтового покриття на території іншого комунального підприємства м. Харкова, де вони обидва фактично розміщуються. Фінансування вказаних робіт здійснювалось за рахунок коштів місцевого бюджету.

Очільник комунального підприємства-підрядника, достовірно знаючи, що виконані роботи не відповідають проектно-кошторисній документації, завищив їхній обсяг та вартість в актах приймання виконаних робіт на третину від загальної вартості робіт, зазначеної у договорі, заволодівши таким чином грошовими коштами на суму майже 430 тис. грн.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2896