Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

Інспектор митної служби, якого спіймали на хабарі, постане перед судом

За погодженням з прокуратурою Харківської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно інспектора митного поста за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Як раніше повідомлялось, у ході досудового розслідування встановлено, що 19 січня 2020 року головний державний інспектор митного посту «Харків-залізничний» Слобожанської митниці у потягу «Кривий Ріг-Москва» на залізничному вокзалі «Харків-пасажирський» одержав хабар у розмірі 500 доларів США за нескладання адміністративного протоколу щодо порушення порядку проходження митного контролю. У той же день чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України.

20 січня 2020 року митнику було повідомлено про підозру за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Досудове розслідування здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 
 





Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2179