Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

ДТП на Московському проспекті у Харкові: поліцейському повідомлено про підозру (ВІДЕО, ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру поліцейському у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли потерпілим середньої тяжкості тілесне ушкодження та тяжке тілесне ушкодження).

За інформацією начальника відділу прокуратури Харківської області Олександра Цимбалістенка, у ході досудового розслідування встановлено, що 21-річний сержант патрульної поліції, перебуваючи поза службою, керуючи автомобілем «Opel Tigra», в салоні якого було ще троє пасажирів (його колег), їхав по Московському проспекту зі швидкістю понад 100 км/год. Намагаючись проїхати між двома іншими автівками, він зіткнувся з однією з них. Від удару автомобіль «ВАЗ 2104» зіткнувся з вантажівкою «Volvo FH12» з причепом, яка нерухомо стояла на крайній правій полосі.

«Opel Tigra» з’їхав з дорожнього покриття, вдарився в бордюрний камінь та, зруйнувавши декоративну металеву огорожу, не менше двох разів перекинувся через дах, внаслідок чого дві пасажирки випали із заднього сидіння через заднє вітрове скло, одна з них отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Крім того, постраждав і водій автівки «ВАЗ 2104» — він отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу,  відсторонення поліцейського від займаної посади та тимчасове обмеження спеціальним правом керування транспортним засобом.

Винуватцю ДТП загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3014