Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Затриманому бойовику так званої ДНР повідомлено про підозру (ФОТО, ВІДЕО)

За процесуального керівництва Дергачівської місцевої прокуратури  повідомлено про підозру громадянину України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування).

У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець м. Авдіївка, перебуваючи у м. Донецьку, вступив до незаконного збройного формування самопроголошеної так званої ДНР, а саме — танкового батальйону міністерства оборони ДНР.

Відділом військового комісаріату ДНР вказаному чоловіку видано військовий квиток, забезпечено військовою формою ДНР та вогнепальною зброєю.

Протягом серпня-листопада 2016 року бойовик ДНР здійснював бойове чергування у Петровському районі Донецької області.

Чоловіка, який направлявся до Російської Федерації, затримано на пропускному пункті Гоптівка.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 148 тис. грн.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми  років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2413