Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2020

Безоплатна праця: на Харківщині виявлено осіб, які піддавалися примусовій трудовій експлуатації (ФОТО)

Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми у формі вербування та переміщення осіб з використанням обману та уразливого стану, вчиненої з метою трудової експлуатації у вигляді примусової праці (ч. 2 ст. 149 КК України).

Як повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Юрій Ковальов, у ході досудового розслідування встановлено, що на території Харківського району Харківської області виявлено двох осіб, чоловіка і жінку, які займаються вербуванням та переміщенням осіб з метою експлуатації у вигляді примусової праці у власному фермерському господарстві.

У ході обшуків, проведених прокуратурою області спільно з Управлінням боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГНУНП в Харківській області, виявлено 9 осіб, які піддавалися примусовій трудовій експлуатації та не отримували заробітну плату. Серед них — троє жінок, п'ятеро чоловіків, 1 неповнолітня особа. Крім того, вилучено 66 бойових патронів та 1 запал від гранати.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Харківській області.

Наразі встановлюються особи, причетні до скоєння злочину, та вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людиною у формі вербування та переміщення особи з використанням її обману та уразливого стану, вчинені з метою трудової експлуатації у вигляді примусової праці).

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
 
 
 
 





Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 6601