Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

Вирубка лісу на близько 650 тис. грн: 6-ом учасникам злочинної групи «чорних» лісорубів повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Дергачівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру організатору злочинної групи та 5-ти її учасникам за фактом незаконної порубки дерев у лісах на території Краснокутського району Харківської області, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв проінформував, що  у лютому 2020 року у лісосмузі між населеними пунктами с. Пархомівка та с. Піонер Краснокутського району Харківської області виявлено порубка дерев зі свіжезрубленими слідами. На місці події вилучено деревину породи дуб діаметром від 30 до 90 см у кількості 66 колод, 2 вантажних автомобіля «КАМАЗ» та «Volkswagen Transporter (Т5)». Згідно ухвал суду, на вищевказану деревину та автомобілі накладено арешт.
 
Встановлено, що до вчинення вказаного злочину причетна група осіб, які заздалегідь домовились про порубку дерев та приготували знаряддя злочину – придбали вантажні автомобілі, маніпулятори та бензопили.
 
Під час проведення обшуків на складі, який використовувався для зберігання обладнання і деревини, та за місцем мешкання фігурантів, вилучено обладнання, яке використовувалось для здійснення незаконної порубки деревини.
 
Відповідно до висновку судово-економічної експертизи внаслідок дій учасників злочинної групи завдано збитків державі на суму близько 650 тис. грн.
 
На теперішній час вирішується питання про обрання вищевказаним особам запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Дергачівський відділ поліції ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснює Коломацьке відділення поліції Валківського ВП ГУНП в Харківській області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.
       
Наразі досудове розслідування триває.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2517