Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

Шахрайство на майже 1 млн 300 тис. грн: трьом членам організованої групи повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру трьом особам у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах організованою групою).

Як повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Нвер Антонян, у ході досудового розслідування встановлено, що 24-річний чоловік організував шахрайську схему по заволодінню грошовими коштами. Він створював оголошення про продаж сільгосппродукції за заниженою вартістю на одному з інтернет-сервісів, хоча вказаних товарів у дійсності фактично не існувало.

До складу злочинної групи також входили 28-річна жінка та 30-річний чоловік. Вказані особи розшукували людей для оформлення банківських карток, на які постраждалими перераховувались гроші за «товар», знімали кошти після перерахування та передавали їх організатору, за що отримували свій відсоток.

Загальна сума збитків, завданих постраждалим, складає майже 1 млн 300 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Харківській області.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Трьом підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2295