Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

Новим підозрюваним у справі про розтрату майна на понад 850 тис. грн став один із заступників начальника ГУНП в Харківській області (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури області повідомлено про підозру одному із заступників начальника ГУНП в Харківській області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем,  вчинена за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

За інформацією заступника прокурора області Станіслава Муратова, у ході досудового розслідування встановлено, в 2018 році колишні (на даний час) заступник начальника ГУНП в Харківській області, провідний інженер одного з відділів ГУНП в Харківській області та один із діючих на даний час заступників начальника ГУНП в Харківській області розробили схему розтрати бюджетних коштів, залучивши до неї посадових осіб комерційної структури (одного з харківських автосалонів).
 
Так, заступники начальника ГУНП в Харківській області підписували акти виконаних робіт за надання послуг з технічного обслуговування та ремонту службового автотранспорту, які фактично не надавались, на підставі чого систематично здійснювалось перерахування бюджетних коштів з банківського рахунку ГУНП в Харківській області на користь комерційної структури.

Колишній провідний інженер одного з відділів ГУНП в Харківській області візував та передавав на підпис керівникам акти виконаних робіт, достовірно усвідомлюючи, що ремонтні роботи фактично не проводились.

Сума збитків, завданих державі, складає понад 850 тис. грн.

Наразі вирішується питання про обрання стосовно вказаної особи запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід — ДВБ НП України.

Довідково: як повідомлялось раніше, у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру колишнім заступнику начальника ГУНП в Харківській області та провідному інженеру одного з відділів ГУНП в Харківській області у вчиненні аналогічного злочину (ч. 5 ст. 191 КК України).

Підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 2456