Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Обдурили літню жінку на понад 400 тис. грн: прокуратура оскаржуватиме вирок суду стосовно двох шахраїв

Харківська місцева прокуратура №2 оскаржуватиме вирок суду стосовно двої шахраїв, яких визнано винними за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох шахраїв за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2019 року жінці похилого віку зателефонувала невстановлена особа та, представившись працівником медзакладу, повідомила, що нібито її донька потрапила в ДТП, перебуває в лікарні та потребує операції. У цей же час на мобільний телефон потерпілої зателефонувала нібито її постраждала донька та, благаючи про допомогу, попрохала передати їй грошові кошти.

Того ж дня до місця мешкання потерпілої прибув псевдопрацівник лікарні, якому введена в оману жінка віддала понад 400 тис. грн на операцію для доньки.

21 травня 2020 року вироком суду двох вказаних осіб визнано винними та засуджено до позбавлення волі із звільненням від відбування покарання із випробуванням.

У зв’язку з невідповідністю призначеного судом покарання тяжкості кримінального правопорушення та м’якості вироку прокурором готується апеляційна скарга на вказане судове рішення.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2325