Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Заволодіння майном підприємства на суму майже 700 тис. грн: менеджер ТОВ постане перед судом

За погодженням з Харківською місцевою прокуратурою № 2 до суду скеровано обвинувальний акт стосовно менеджера ТОВ за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Раніше керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков повідомляв, що чоловіку, який заволодів чужим майном на суму майже 700 тис. грн, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Обставини справи

Менеджер зі збуту одного з приватних підприємств у період із січня по вересень 2018 року, зловживаючи своїм службовим становищем, надавав розпорядження завідуючому складу готової продукції, які не відповідали дійсності, щодо формування замовлень текстильних виробів для буцімто реальних покупців. У подальшому, після відпуску зі складу товару, через довірених осіб отримував текстильну продукцію, якою розпорядився на власний розсуд.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2203