Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

Чоловіку, який незаконно заволодів нежитловими приміщеннями комунальної власності, та його посібнику — державному реєстратору — повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 1 повідомлено про підозру чоловіку за ч. 4 ст. 190 та ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, підроблення документа та його використання), а також державному реєстратору за ч. 3 ст. 365-2 КК України (зловживання повноваженнями суб’єктом державної реєстрації прав, що спричинило тяжкі наслідки).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, у ході досудового розслідування встановлено, що чоловік, використовуючи виготовлені ним підроблені документи, незаконно заволодів нежитловими приміщеннями, які належать територіальній громаді м. Харкова.

Так, зазначений громадянин надав до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту територіального контролю Харківської міської ради та центру надання адміністративних послуг міста Харкова документи, які містять завідомо неправдиві відомості щодо проведення реконструкції  та набуття права власності на підвальні приміщення у нежитловій будівлі. Вказані приміщення, розташовані у Московському районі, зареєстровані за територіальною громадою м. Харкова. Їхня вартість складає майже 1 млн грн.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Державному реєстратору, який в порушення вимог чинного законодавства зареєстрував за громадянином право власності на нежитлові приміщення, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснює Шевченківський ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.

Питання про обрання двом вказаним особам запобіжного заходу вирішується. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2065