Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

Збитки понад 800 тис. грн під час встановлення освітлення на пр. Гагаріна: ще одній особі повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру директору ТОВ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно за попередньою змовою групою осіб, внесення до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей).

Як повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Юрій Ковальов, у ході досудового розслідування встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю домовився з одним із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської ради та іншими невстановленими особами спільно заволодіти бюджетними коштами ХМР під час виконання робіт із капітального ремонту з освітлення багатоквартирних житлових будинків на проспекті Гагаріна.
 
Так, зазначений директор ТОВ вніс завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт про найменування виробів, використаних для улаштування підсвічування, та їхню вартість,  тобто замість вказаного в документах електроосвітлювального обладнання певної марки фактично встановлено обладнання іншої марки за нижчою вартістю.

Посадовець Харківської міської ради прийняв вказані роботи з ремонту. Таким чином, своїми неправомірними діями директор ТОВ привласнив 800 тис. грн, що завдало збитків бюджету міста на вказану суму.

Питання про обрання директору ТОВ запобіжного заходу вирішується.

Досудове розслідування здійснює Новобаварський ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Національної поліції України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Директору ТОВ загрожує покарання у вигляді   обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Довідково: нагадаємо, повідомлено про підозру  ще одному фігуранту вказаного кримінального провадежння — одному із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської ради за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно за попередньою змовою групою осіб та службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2749