Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2020

Вирок винесено: іноземців, які грабували харків’ян, відправили за ґрати

Вироком суду визнано винним громадянина Киргизстану, якого засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, та громадянина Узбекистану, якому призначено покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. ч. 1, 2 ст. 187 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, за попередньою змовою,  розбій, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою).

Московський районний суд м. Харкова виніс вирок стосовно двох іноземців, які вчиняли грабіж та розбій, визнавши їх винними за всіма інкримінованими їм епізодами злочинної діяльності.

Обставини справи

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, у ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2017 року двоє іноземців, один з яких є громадянином Узбекистану, а інший — Киргизстану, за попередньою змовою та із застосуванням насильства вчинили 11 епізодів грабежів та розбоїв у м. Харків. Вказані молодики нападали на людей у Київському, Немишлянському та Московському районах міста, привласнювали їхні цінні речі, гроші та навіть одяг і взуття.

Засуджені перебувають під вартою до набрання вироком законної сили.

Вирок суду не набрав чинності, оскільки не сплинув час на його апеляційне оскарження.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2212