Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2020

Суд задовольнив позов прокуратури про стягнення майже 1,7 млн грн з господарського товариства

Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокурора про стягнення з господарського товариства майже 1,7 млн грн за безоплатне користування землею в смт. Пісочин.

Як розповіла начальник відділу прокуратури області Тетяна Здор, у смт. Пісочин одне з господарських товариств використовувало земельну ділянку загальною площею понад 4,5 га для власної господарської діяльності. Вказана земельна ділянка перебуває в комунальній власності територіальної громади Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області.

Встановлено, що вхід на зазначену територію, де облаштовано автостоянку, обмежено, і потрапити на неї можна лише через пропускний пункт охорони.

Пісочинською селищною радою неодноразово, зокрема в 2007, 2013 роках, господарському товариству надавались дозволи на розробку документації із землеустрою. Через неукладення договору орендна плата за користування земельною ділянкою у сумі майже 1,7 млн грн до бюджету не надходила, що і стало підставою для направлення відповідного позову до суду.

Рішенням господарського суду Харківської області позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі. Після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою області буде взято на контроль хід його виконання.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1962