Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2020

Прокуратура вимагає стягнення понад 1,5 млн грн збитків з підприємства за порушення природоохоронного законодавства

Ізюмською місцевою прокуратурою направлено до господарського суду позовну заяву про стягнення шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Дениса Коновалюка, в ході вивчення питання дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони та раціонального використання водних ресурсів місцевою прокуратурою встановлено, що Державною екологічною інспекцією у Харківській області проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства одним з приватних акціонерних товариств  Куп’янського району.
 
За результатами проведення планової перевірки встановлено, що зазначеним суб’єктом господарювання порушенні вимоги ст. ст. 16, 19, 21 Кодексу України про надра та ст. 11 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».
 
Розмір завданих збитків державі складає понад 1,5 млн грн.
 
Захист інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища є одним із пріоритетних напрямів представницької діяльності органів прокуратури.
 
За вказаним фактом місцевою прокуратурою до господарського суду пред’явлено позовну заяву про стягнення з підприємства збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу
 
На даний час відкрито провадження у справі, судовий розгляд триває.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2236