Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

Збут психотропів та викрадення телефонів: двом поліцейським охорони повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури області повідомлено про підозру поліцейському одного з батальйонів поліції Управління поліції охорони в Харківській області  за фактом грабежу за попередньою змовою групою осіб та придбання, зберігання з метою збуту та збуту особливо небезпечної психотропної речовини  (ч. 2 ст. 186 , ч. 2 ст. 307 КК України)  та  молодшому інспектору взводу реагування роти Управління поліції охорони в Харківській області за фактом грабежу за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 186 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, встановлено, що у січні цього року поліцейський Управління поліції охорони в Харківській області, перебуваючи на службі, біля одного з супермаркетів міста Харкова продав громадянину особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено.
 
Також у лютому цього року вказаний поліціянт спільно з молодшим інспектором взводу реагування роти Управління поліції охорони в Харківській області, перебуваючи на службі, на одній із вулиць міста зупинили двох громадян та провели поверхневий обшук. Під час обшуку у вказаних чоловіків було виявлено та вилучено залишки речовини, схожої на наркотичну. Надалі поліціянти, погрожуючи двом чоловікам притягненням їх до кримінальної відповідальності, заволоділи їх мобільними телефонами та зникли з місця.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює Харківське управління ДВБ НП України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Поліцейському за вчинене загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. А його спільнику – позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2517