Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2020

Таксиста, винного в смертельній ДТП, засуджено до 7 років позбавлення волі (ФОТО)

Завдяки принципової позиції сторони обвинувачення Куп’янський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 38-річного таксиста у смертельній аварії та залишенні збитих пішоходів у небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).

Як розповів заступник керівника Ізюмської місцевої прокуратури Денис Коновалюк, аварія трапилася 20 жовтня 2018 року в с. Глушківка Куп’янського району. Водій автомобіля «Оpel» на швидкості понад 100 км/год збив двох людей, що переходили дорогу. В цей день дівчина святкувала своє весілля. При цьому чоловік, не зупиняючись, поїхав з місця події.
 
Внаслідок аварії обидва пішоходи зазнали чисельних ушкоджень. Від отриманих травм 41-річний чоловік наступного дня помер у лікарні, а 34-річна жінка тривалий час з тяжкими тілесними ушкодженнями  перебувала на лікуванні.
    
Засудженого затримали за 2 дні після ДТП. Ним виявився 37-річний місцевий мешканець, який, за попередніми даними, заробляв на життя таксуванням. У ході досудового розслідування чоловік заперечував свою причетність до аварії, заховав машину і наполягав, що автівку у нього викрали. Однак його «легенда» була спростована вже на початку досудового слідства та в ході судового розгляду.
 

Довідково: наразі вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2058