Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2020

Боротьба з гральним бізнесом: організатору грального закладу повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури №4 повідомлено про підозру організатору грального закладу у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 203-2 КК України (злочин, вчинений за попередньою змовою групою осіб, зайняття гральним бізнесом).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, у травні 2020 року на території Московського району м. Харкова виявлено гральний заклад закритого типу. У нежитловому приміщенні знаходився ігровий зал, доступ до якого обмежував охоронець.

Як раніше повідомлялось, 4 травня 2020 року в ході обшуків, проведених  місцевою прокуратурою спільно з СУ ГУНП в Харківській області та Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ, діяльність вказаного закладу припинено. За клопотанням місцевої прокуратури вилучені гральні автомати, рулетку, грошові кошти, фінансові записи, автомобіль та інші речі, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення, арештовано судом.

У той же день повідомлено про підозру двом особам — жінці-адміністратору та одному з керівників, а 12 травня 2020 року ще двом працівницям закладу — у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 203-2 КК України (злочин, вчинений за попередньою змовою групою осіб, зайняття гральним бізнесом).

22 червня 2020 року повідомлено про підозру чоловіку, який, ймовірно, є організатором діяльності закладу, у вчиненні цього ж кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 203-2 КК України). Питання щодо обрання запобіжного заходу вирішується.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2251