Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Двох чоловіків, які підозрюються в організації інтернет-крамниці з продажу наркотиків, взято під варту (ФОТО)

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом чоловікам, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання з метою збуту та незаконний збут особливо небезпечної психотропної речовини, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, у ході досудового розслідування встановлено, що в Харкові двоє чоловіків організували інтернет-крамницю з продажу наркотиків. Вказані особи розміщували інформацію щодо наявності в них психотропної речовини, домовлялися з потенційними покупцями. Оплату отримували на банківські картки.

Двох чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вказаним особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 100 тис. грн.

У ході обшуків, проведених за місцем мешкання фігурантів кримінального провадження, виявлено та вилучено  згортки з речовиною кристалічного походження, і техніку, за допомогою якої здійснювався продаж — мобільні телефони та ноутбук.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1970