Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2020

Троє чоловіків, які незаконно переправляли осіб через державний кордон України до Російської Федерації, відповідатимуть перед законом (ФОТО)

За погодженням з прокуратурою Харківської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з інспекторів митного посту Слобожанської митниці Держмитслужби та двох інших чоловіків за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або з корисливих мотивів).

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, встановлено, що 50-річний головний державний інспектор митного посту Слобожанської митниці Держмитслужби організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Крім вказаної службової особи, до участі в злочинній схемі також були залучені місцеві мешканці: 40-річний провідник та 37-річний водій.

Обставини справи

Як раніше повідомлялось, 13 березня 2020 року троє осіб домовилися з головним державним інспектором митного посту Слобожанської митниці Держмитслужби про перетинання кордону з Російською Федерацією. За допомогу в цьому службовець попрохав 4 500 доларів США, які й отримав. Після досягнення домовленості автомобіль з трьома пасажирами, провідником та водієм направився у напрямку кордону з РФ,  а невдовзі його зупинили правоохоронці.

У порядку ст. 208 КПК України затримано головного державного інспектора митного посту Слобожанської митниці Держмитслужби, провідника та водія. Під час затримання організатор злочинної схеми намагався зламати власний мобільний телефон, аби знищити докази. Правоохоронці вилучили вказану суму грошей — 4 500 доларів США, а також мобільний телефон.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2329