Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2020

Голову сільради притягнуто до відповідальності за адмінкорупцію

Борівський районний суд Харківської області підтримав позицію прокуратури Харківської області та визнав винним голову однієї з сільських рад Борівського району Харківської області у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

За інформацією начальника відділу прокуратури Олександра Алєксєйчука, встановлено, що в період квітня-червня 2018 року голова однієї з сільских рад Борівського району при підписанні розпоряджень на преміювання працівників сільради, включаючи себе, не повідомляв про наявність у нього реального конфлікту інтересів, особисто підписував зазначені розпорядження і в подальшому отримував премію, чим вчинив правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачені п.п. 1-4 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У зв’язку з порушенням Закону України «Про запобігання корупції» стосовно вказаної особи складено 6 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП.
Постановою Борівського районного суду Харківської області вказану особу притягнуто до відповідальності — накладено стягнення у вигляді штрафу.
Наразі постанова суду набрала законної сили.

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1654