Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2020

Директору ТОВ повідомлено про підозру в розтраті понад 2,5 млн грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Лозівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директору ТОВ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах, складання та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Дмитра Нестєрова, у ході досудового розслідування встановлено, що в 2018 році директор ТОВ уклав договір щодо реконструкції системи водопостачання на території Барвінківського району з однією з сільських рад.

Незважаючи на те, що договірні зобов’язання виконані частково, підрядник склав та підписав акти приймання виконаних робіт, усвідомлюючи, що в зазначених документах вказано завідомо недостовірну інформацію.

На підставі підписаних актів перераховано бюджетні кошти за обладнання та роботи, які фактично не проведено. Загальна сума збитків, завданих територіальній громаді, складає понад 2,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснює СВ Барвінківського відділення поліції Балаклійського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2449