Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2020

Вбивство та розбій у Київському районі: підозрюваному повідомлено про підозру та взято під варту (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 2 повідомлено про підозру чоловіку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, з корисливих мотивів, напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, спрямований на заволодіння майном).

Вказаному чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Обставини справи

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, у ході досудового розслідування встановлено, що на початку квітня 2020 року, вночі,  38-річний чоловік, який є уродженцем Азербайджану, прийшов до квартири свого знайомого в особистих справах — нібито за грошовим боргом. Перебуваючи позаду свої жертви, візитер здійснив постріл у голову 51-річного господаря квартири, з пістолета, який належав жертві, що призвело до смерті чоловіка.

З квартири потерпілого чоловік забрав певне майно, зокрема декілька мобільних телефонів.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1794