Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2020

Прокуратура Харківської області бере участь у проекті «Рапорт про доставлення особи до правоохоронного органу»

У рамках співпраці прокуратури області та регіонального представництва КМЄС спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ розроблено проект «Рапорт про доставлення особи до правоохоронного органу», який знайшов схвальні відгуки у представників Управління забезпечення прав людини НПУ, ГУНП в області та Управління патрульної поліції в області.

Незабаром цей проект буде представлено керівникам Офісу Генерального прокурора і Міністерства внутрішніх справ України. Буде запропоновано проведення на території області 6-місячного експерименту по складанню працівниками Національної поліції рапорту про доставлення особи до правоохоронного органу, що надасть можливість з’ясувати проблемні питанння, які стосуються процесуальної фіксації процедури доставлення правопорушників до територіальних органів поліції та підвищення при цьому рівня забезпечення конституційних прав затриманих осіб.

За словами прокурора прокуратури області Павла Сачука, по завершенні експерименту, в разі його запровадження, прокуратурою області спільно з університетом внутрішніх справ буде проаналізовано практику складання вказаного рапорту та проблеми, які виникали при цьому у працівників Національної поліції.

Якщо учасники експерименту засвідчать доцільність введення уніфікованої форми такого рапорту як обов’язкової, то за підтримки КМЄС вживатимуться заходи з відповідного законодавчого закріплення його форми та випадків складання.
 
 
 


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1993